Zalaczam moj komentarz do ponizszego ciekawego artykulu i mysle ze kazdy z nas powinien zadbac o wlasne zdrowie bo kto to za nas zrobi? Miażdżyca jest najczęstszą przyczyną zgonów w krajach wysoko rozwiniętych. W Polsce ponad połowa zgonów jest wynikiem zmian miażdżycowych. Choroba ta rozwija się niezauważalnie przez wiele lat, za to w końcowym [...]
[...] białka: wołowina, kurczak, jajka, nabiał, tuńczyk Źródła węgli: ryż paraboliczny, ryż brązowy, płatki owsiane, makarony, kasza gryczana Źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, omega-3, żółtka jajek, itp. przykład menu w ciągu dnia: 1. śniadanie: 100g płatków owsianych zmiksowanych w blenderze z 40g odżywki białkowej (wpc) , 15ml oliwy z oliwek, [...]
[...] My musimy tylko zapamiętać że NNKT są niezbędne w naszej diecie. Pożytecznym tłuszczem jest również tłuszcz zawarty w rybach. Zawiera on nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3.Chronią one przed chorobami serca i problemami z układem krążenia.Niektóre tłuszcze z ryb (Tran) moga zapobiegać nowotworom ! Z tłuszczu nie należy też rezygnować z [...]
[...] zmiana rodzajów spożywanych kwasów tuszowych. Można więc zwiększyć wrażliwość receptorów poprzez zwiększenie ilości zjadanych tłuszczy Omega 3: http://www.sfd.pl/EPA_%26_DHA_omega3__poprawia_wrażliwośc_insulinową-t694156.html Błony te są więc odzwierciedleniem tego, jakie tłuszcze zawiera nasza dieta, a to z kolei decyduje o płynności błon. Można [...]
[...] insulinowa wzrośnie. Co jeszcze zwiększa wrażliwość? Trening zwiększa wrażliwość insulinową. Istnieją pewne suplementy, które pomagają zwiększyć wrażliwość insulinową - np. omega3,cynamon,bananowiec,chrom,magnez,gorzki melon,gymnema sylvestre i pewnie jeszcze kilka. Więcej o insulinie możecie przeczytać tutaj: Insulina dla 'laików'. [...]
[...] wiedziałem, że to nie wyklucza choroby. Dodam też, że jedna z koinfekcji powodujących problemy z górnymi drogami oddechowymi wyszła mi dodatnia w IgG, podobnie jak wirus Cytomegalii. Generalnie przyjmuje się, że taki wynik oznacza przebytą infekcję. W praktyce patogeny dalej mogą przebywać w naszym organizmie i czekać na dobry moment (punkt [...]
[...] wielu przewlekłych chorób. Moim zdaniem, czy ćwiczymy, czy nie, warto się w nie zaopatrzysz i łykać z uśmiechem na twarzy. Ciężko powiedzieć, która firma jest lepsza, bo omega, to omega. I nic nie nakombinujemy. Natomiast ekonomicznie wychodzi produkt Olimpu, tani i opakowanie pozwala na 20-30 dni suplementacji, w zależności od ilości [...]
[...] nerek, wątroby, serca i wielu innych narządów. Nie jest także kolorowo jeśli chodzi o nadmiar. Nadmierna konsumpcja NNKT sprzyja powstawaniu nowotworów, szczególnie kwasy omega 6 sprzyjają mutacji komórek. Spożycie tych kwasów (omega6, nie mówię w tym momencie o ogóle NNKT) w naszych dietach jest wystarczające, także nie dodajemy produktów [...]
Jako, że temat jest w naszym dziale dalej popularny oraz dosc czesto poruszany postanowilem wkleic swoj artykul, ktory bral udzial w marcowej edycji konkunrsu w dziale "Odżywki, suplementy". Zacznę jednak od wklejenia linków dwóch wyróżnionych prac: http://www.sfd.pl/%5BART%5DSuplementacja_w_sportach_walki_by_faftaq-t395344.html by faftaq [...]
[...] należą do grupy kwasów wielonienasyconych , a więc takich które posiadają co najmniej dwa wiązania podwójne między atomami węgla. Różnica między nimi , wyrażona tzw. Liczbą omega , dotyczy miejsca w jakim w łańcuchu węglowym występuje pierwsze wiązanie podwójne. I tak w przypadku O-3 , pierwsze podwójne wiązanie występuje po trzecim atomie [...]
Jest to praca użytkownika Kamiru, który wygrał marcowy konkurs w dziale "Odżywki i suplementy". link do konkursu: http://www.sfd.pl/NOWY_KONKURS%21%21%21%21_ZAPRASZAMY_DO_UDZIA%C5%81U_%2D_DO_23_MARCA-t389137.html ________________________________________________________________ SUPLEMENTACJA W SPORTACH WALKI Myślę, że na początek potrzebne jest [...]
[...] należą do grupy kwasów wielonienasyconych , a więc takich które posiadają co najmniej dwa wiązania podwójne między atomami węgla. Różnica między nimi , wyrażona tzw. Liczbą omega , dotyczy miejsca w jakim w łańcuchu węglowym występuje pierwsze wiązanie podwójne. I tak w przypadku O-3 , pierwsze podwójne wiązanie występuje po trzecim atomie [...]
[...] w części z tych badań głównymi źródłem tłuszczu w dietach wysokotłuszczowych (ubogich w węglowodany) były tanie, rafinowane oleje roślinne bogate w kwasy tłuszczowe omega-6 . No cóż, badania były prowadzone w latach 70-80-tych – wtedy margaryna, olej sojowy i kukurydziany były postrzegane, jako zdrowsze alternatywy dla masła, jaj i oleju [...]
[...] dobrego stanu zdrowia. Organizm ludzki jest zdolny do wytworzenia wszystkich kwasów tłuszczowych niezbędnych dla metabolizmu, poza dwoma: kwasu linolowego (LA) z grupy omega-6 oraz alfa-linolenowego (ALA) z grupy omega-3 (omega-3 oznacza, że ostatnie wiązanie podwójne znajduje się przy trzecim od końca atomie węgla). Kwasy linolowy i [...]
[...] nie tylko w diecie odchudzającej. Można powiedzieć że nie tyle ich obecność pomaga co brak może przeszkadzać w odchudzaniu, choć warto wspomnieć, że jedne z NNKT tzw. kwasy omega-3 utrudniają tworzenie tkanki tłuszczowej i powodują jej rozpad. NNKT obniżają także poziom złego cholesterolu. Obok soi i ryb morskich bardzo dobrym źródłem NNKT jest [...]
Witam! Jutro startuję z testem, którego głównym ‘składnikiem’ będzie spalacz marki Hollywood Labs, który otrzymałem dzięki uprzejmości Cyberpakera z ************. Póki co, posiadam 60 kapsułek, ale dostałem obietnicę, że jeśli test będzie dobrze prowadzony i dokumentowany fotkami, to otrzymam drugie takie samo, także powinno być naprawdę si. Mam [...]
[...] (oczywiście są wyjątki od tego przedziału) Tłuszcz-1g.Tutaj bardzo ważne są odpowiednie proporcje.Pamiętajmy o tym,iż w naszej diecie najczęściej mamy nadmiar kwasów omega 6 i 9,a niedobór omega 3. Co dalej? Obserwuj swój organizm i dodawaj/odejmuj w zależności od reakcji organizmu.Pamiętajmy o tym,że każdy z nas jest inny. Nie ma [...]
[...] oraz zsiadłe mleko W naszej kulturze najbardziej popularne są mleko krowie,owcze oraz kozie. Mleko zwierząt karmionych trawą zawiera kwasy Omega3, oraz optymalne proporcje omega3 do omega6, enzymy , witaminy ADE i K witaminy B12 i B6, zdrowe bakterie probiotyczne Mleko kozie zawiera tłuszcze i białka łatwiej przyswajalne niż mleko krowie, [...]